Tarinoita kuvien takaa: Aamun hiljaisuus

Aamun hiljaisuus

Herätyskello soi vaimealla äänellä tyynyn alla. Aamu-uninen ei heräisi muuten näin aikaisin kesäloma-aamunaan. Ei ainakaan ainoana lomaviikkonaan. Todettuani, että kukaan muu tuskin heräsi puhelimen vaimeaan ääneen uskalsin hiljaa nousta ja lähteä liikkeelle. Otin pienen hirsimökin tuvan lattialla olevasta repusta kameran ja pari objektiivia, joilla tiesin pärjääväni. Jalkaan jotkut mukavat kengät – jotka tuskin olivat edes omani – ja ulos. Hirsipuisen mökin kuistilla tuoksui maa. Tiedättehän sen tuoksun, joka leijailee metsässä sateen jälkeen? Siinä yhdisyvät vesi, multa, kasvit ja tietty raikkaus. Ilma oli juuri sellainen, kuin osasin odottaa, ja aurinkokin oli juuri nousemassa.

Kuivat männynoksat ratisivat askelten alla. Rannassa leijui sankka sumu, joka tuntui vaimentaneen koko maailman. Ilmassa kaikui vain lokkien kirkas kiljunta. Heinikossa roikkuva hämähäkinseitti oli saanut itselleen aamukasteesta helmikoristeet. Pysähdyin sopivaan kohtaan. Siihen kohtaan, jonka tiesin olevan juuri täydellinen: ei liian kaukana, eikä liian lähellä. Siihen kohtaan, jossa kameran kennolle tallentuisi auringon kultaamasta vedestä nouseva heinikko, sumuun sekoittuva luhtaniitystä kasvava männikkö sekä sakean sumun takaa paistava aurinko, joka värjäsi koko maiseman lämpimän utuiseksi.

5:31 oli kellonaika, joka tallentui ykkösinä ja nollina kuvatiedoston tietoihin. Siihen aikaan yksinäinen lokki lensi kaartaen järveltä kohti nousevaa aurinkoa. Hiljaisuudessa kuului vain vaimea sulkimen ääni. Silloin syntyi tämä teos, jonka tiesin heti kantavan nimeä Aamun hiljaisuus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

MARIA
Valokuvaaja, yrittäjä, verkkokauppias sekä viittä vaille insinööri. Riemuitsen ohikiitävistä hetkistä ja niiden ikuistamisesta, luonnon kauneudesta ja hitaista aamuista. Blogissani käsittelen laajasti aiheita aina luonnosta sisustamiseen ja yrittäjyydestä vastuulliseen kuluttamiseen sekä valokuvaukseen. 

Viimeisimmät

Aiheet