Better Cotton Initative

Puuvilla on maailman eniten viljelty tekstiilikuitu. Puuvillateollisuus työllistää 300 miljoonaa ihmistä ja on tärkeässä asemassa monien maiden taloudelle ja kehitykselle. Puuvillan viljelyyn tarvitaan paljon vettä, joka kuluttaa ympäristöämme. Jos puuvillaa ei ole sertifioitu, sen alkuperää on mahdoton jäljittää aukottomasti.

Puuvilla on maailman eniten viljelty tekstiilikuitu.

Better Cotton Initative

Kaikki tyynyliinamme on valmistettu BCI-sertifioidusta puuvillasta. Better Cotton Initative on vuonna 2005 perustettu kansainvälinen aatteellinen järjestö. Sen tavoitteena on määrittää entistä parempi ja kestävämpi tapa viljellä puuvillaa niin tuottajille kuin myös puuvillan kasvuympäristölle ja koko sektorin tulevaisuudelle ja taloudelle. Pyrkimyksenä on saada vähennettyä puuvillan viljelyn terveys- ja ympäristöhaittoja esimerkiksi kouluttamalla puuvillan viljelijöitä. Näin saadaan vähennettyä puuvillan viljelyssä käytettävää vettä ja kemikaaleja, mikä on parempi myös viljelijöille, jotka altistuvat vähemmän kemikaaleille. Lisäksi he säästävät rahaa käyttäessään vähemmän lannoitusaineita ja torjunta-aineita.

BCI:n avulla halutaan tehdä puuvillan tuotannosta globaalisti vastuullisempaa ja kestävämpää. Sen tavoitteena on muokata puuvillasta entistä parempi valinta ympäristölle ja sen parissa työskenteleville ihmisille, sekä kuluttajille. Jatkuvat, mitattavat parannukset aina ympäristöstä ja puuvillan tuotantoalueista tehdasyhteisöihin ja talouksiin mahdollistaa entistä eettisemmistä ja ekologisimmista raaka-aineista valmistetun vaihtoehdon tarjoamisen asiakkaille. Näin saadaan aikaan suuri, globaali muutos, jolla voi olla huomattavan positiivinen vaikutus koko ympäristöömme.

Kaikki tyynyliinamme valmistetaan BCI-sertifioidusta puuvillasta.

BCI-sertifikaatin saaneet viljelijät ovat sitoutuneet minimoimaan kasvinsuojelun haitalliset vaikutukset ja vähentämään veden kulutusta puuvillan viljelemisessä. Heidän tulee huolehtia maaperän terveydestä, parantaa alueen biologista monimuotoisuutta ja käyttää viljelysmaata vastuullisesti. Lisäksi he hoitavat ja säilyttävät puuvillakuidun laatua ja edistävät ihmisarvoja sekä tehokkaita johtamisjärjestelmiä.

Voit tutustua aiheeseen lisää osoitteessa https://bettercotton.org/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

MARIA
Valokuvaaja, yrittäjä, verkkokauppias sekä viittä vaille insinööri. Riemuitsen ohikiitävistä hetkistä ja niiden ikuistamisesta, luonnon kauneudesta ja hitaista aamuista. Blogissani käsittelen laajasti aiheita aina luonnosta sisustamiseen ja yrittäjyydestä vastuulliseen kuluttamiseen sekä valokuvaukseen. 

Viimeisimmät

Aiheet